Байерн Мюнхен – Лайпциг прогноза 09.02.2020 г.

Байерн Мюнхен най-накрая се изкачи на прилягащото му първо място. За изпълняването на тази цели спомогна както силната игра на баварци в шампионата, така и колебливото представяне на РБ Лайпциг. Именно “биковете” гостуват на “Алианц Арена” в неделя вечер, а ето повече за моите очаквания.

В определен етап от сезона Байерн изоставаше на повече от шест точки от върха. Ето обаче, че най-логично се случи – баварци са лидери и ще се опитат още в неделя да се отдалечат от основния си преследвач. Без съмнение формата на Роберт Левандовски и ефективността на Байерн в предни позиции се оказаха решаващи за окупирането на челото.

Лайпциг загуби устрема си, който демонстрира през есенния дял. Няма как да се съревноваваш успешно с Байерн, ако допускаш грешки, било то срещу класни съперници. През седмицата възпитаниците на Юлиан Нагелсман претърпяха крах и в турнира за купата, отстъпвайки с 3:1 на Айнтрахт Франкфурт.

Очакванията на букмейкъра Winbet са свързани с множество голове. Оувърът се оказа печеливш в огромно количество шампионатни срещи на двата тима, но в последните директни съперничества попаденията са в по-ниски граници. Затова ще потърся стандартната линия за над 2.5 гола, комбинирайки я с краен изход 1.

Според мен Байерн ще вземе трите точки в това си домакинство и ще продължи по пътя към поредна шампионска титла.

Прогноза: Победа за Байерн и Над 2.5 гола @1.60 Winbet