Вердер Бремен – Борусия Дортмунд 22.02.2020

Вердер домакинства на Борусия Дортмунд за втори път през февруари, след като веднъж ги елиминира за Купата на Германия. Този път Лусиен Фавър и неговите възпитаници ще подходят по-концентрирано, тъй като евентуален успех ще ги остави в играта за титлата.

“Жълто-черните” постигнаха изключително важен успех в Шампионска лига през седмицата, надигравайки ПСЖ с 2:1 на “Сигнал Идуна Парк”. Ответната среща в Париж е след три седмици, така че Борусия ще се фокусира изцяло върху случващото се в шампионата. А задачата им в това състезание няма да е никак лека, предвид факта, че им предстоят последователни визити на Вердер, Гладбах и Волфсбург, съчетани с дерби на Рур срещу Шалке.

Ако Борусия Дортмунд се цели в титлата, подобни мачове трябва да се печелят сравнително лесно. Добрата новина за феновете на гостите е свързана с впечатляващата форма на атомното нападение. Холанд и Санчо продължават да блестят в предни позиции, Торган Азар също се намира в добро състояние, което е обнадеждаващ факт за амбициите на “жълто-черните” през кампанията. Факт е липсата на Марко Ройс, но съотборниците му демонстрират достатъчно висока класа и нюх пред гола.

Вердер съкруши стремежа на Борусия за купата, но този път късметът едва ли ще им се усмихне. Основателно е преследването на висока резултатност, базирайки се на формата и статистиката на двата тима. За да ви предложа още по-стойностен коефициент, ще съчетая оувъра с победа за Дортмунд, което получава @1.75 в платформата на 1xbet.

Прогноза: Борусия Дортмунд и Над 2.5 гола @1.75 1xbet