Видове коефициенти

Ако разбирате от различните видове коефициенти, то вие увеличавате шанса си за печалба от спортните залози. Мнозина смятат, че коефициентите, които предоставят букмейкърите дават реален изглед за печалба от футболните мачове, но това далеч не е така. В следващите редове ще се опитаме да ви предоставим цялата информация, която може да ви бъде от полза.

Букмейкърските къщи дават високи коефициенти за отбори, които има много малка вероятност да спечелят дадена среща. Ако например се обзаложим с наш приятел за края на даден мач, то коефициентът вероятно ще бъде 2.00, но в сайтовете за залагания той ще е 1.80 например. Разликата се прави с цел прибиране на известна сума пари от залагащия, което е нормално.

Някои сайтове за спортни залози предлагат неразбираеми коефициенти от сорта на 0.40 и т.н. Обикновено това са азиатските къщи за залози, тъй че едва ли има нужда да им обръщаме голямо внимание, ала ако случайно попаднем на тях е добре да имаме предвид факта, че те сами определят политиката на коефициента и цифровото му изражение.

Предлагаме ви да разгледате всички познати видове коефициенти срещани из букмейкърските къщи даващи възможност за онлайн залози, като по този начин ви защитаваме от грешки.

Десетичните коефициенти

Те са най-популярни сред играчите правещи спортни залози в България или друга точка на света. Този вид коефициенти са популярни из цяла Европа и са предпочитани от залагащите на футбол, волейбол, баскетбол, тенис, бокс, хокей или друг спорт, който представлява интерес вас. Този тип стойности се изчислява по формулата вашият залог умножен по коефициента.
При положение, че заложите 50 лева на мач с коефициент 2.00, то печалбата ще бъде 100 лева. В примера, който сме дали чистата печалба на играча е 50 лева и както виждате сметката е повече от елементарна. По наше наблюдение българските участници в спортни залагания гласуват доверие на точно тези коефициенти, защото са лесни за пресмятане.

Дробните коефициенти

Дробните коефициенти се ползват от десетки години чак до ден днешен. Те се наричат още британски коефициенти, тъй като са особено популярни в обединеното кралство. Тези коефициенти са изразени с дробни числа и също не са трудни за изчисляване, стига да имате елементарни познания по математика. Пример за дробен коефициент е 1 / 2 което се счита като 1 към 2. Въпреки, че може да преобърнете дробни в десетични коефициенти не ви ги препоръчваме, защото могат да ви объркат.

Азиатските коефициенти

Ако попаднете на хонгконски коефициент от 0.50, то той може да се превърна в десетичен при добавяне на една единица. Иначе казано стойността ще стане 1.50, за да ви бъде по-лесно за разбиране. По друг начин стоят нещата при индонезийските и малайзийски коефициенти, за които можете да прочете повече информация в интернет, но едва ли ще ви бъдат от полза.

Американските коефициенти

Това са коефициентите познати още под името – Money Line. Тук се прави сметка дали печалбата ще бъде по-голяма или по-малка от направения залог. За положителен американски коефициент можем да вземем +120, което значи, че ако заложите 100 лева ще вземете 120 лева. Тези залози се правят, когато залагате на по-слабите отбори.

Що се касае до отрицателните коефициенти, то те ни демонстрират каква сума трябва да инвестираме, за да спечелим сто единици. При коефициент – 150 и 100 лв. залог вие хващате 150 лева. И тук няма голяма сложност стига да разчетете правилно цифрите.

Естествено при всички видове коефициенти се гледа дали те са високи или ниски. Завързаните спортни състезания ни носят по-голям шанс за печалба от нашите залози, тъй че е добре да се стремите към тях. Имайте предвид, че по-големият коефициент говори за сложност на даденото спортно събитие, тъй че бъдете внимателни, когато залагате.