Какви видове биват футболните залози

Представяме ви някои от най-разпространените видове футболни залози, които ще откриете при най-добрите букмейкъри. Разбира се, има и още много опции за залагания, но ние ще ви запознаем с основните от тях, за да сте бъдете готови да влезете в играта и да спечелите пари.

Основният вид залагане на футбол е познаването на точен знак за мача. По стандарт играчите избират между 1, 2 и Х, което значи, че вие залагате на домакина, госта или за равен резултат. Все по-често обаче потребителите прибягват към други опции, които им дават повече шансове за печалба и дори увеличаване на коефициентите, а ето как можете да играете двубоите.

Имате опцията двоен шанс, която ви позволява да сложите два знака на един мач. Ако играят Челси – Манчестър Юнайтед ще може да сложите знак 1Х победа за Челси или Равен, или пък Х2, което значи, че или Ман. Юнайтед ще победи или мача ще завърши с равенство. При тази опция коефициентите са понижават, тъй като имате на разположение два избора.

Познаване на точен резултат. Вие можете да заложите на точен резултат, който ще се разбера в края на всеки мач. Коефициентите тук са доста по-високи и много хора предпочитат тази функция, за да изпробват възможностите си отгатване на точния изход на футболната среща.

Азиатският хендикап е друг интересен метод за залагане. Той включва залагания за победител с разнообразни хендикапи, за тъчове, корнери, голове, брой картони и така нататък. Добрите играчи често използват азиатски хендикап заради големия си шанс да се поздравят с печалба.

Общ брой голове и резултат. При тази функция букмейкърите дават определено число, а вашата работа е да познаете дали броят на головете ще бъде по-малък или по-голям от него. Пример за това е Под или Над 2.5 гола, а коефициентът тук също е доста стабилен.

Още едно интересно хрумване са общият брой голове за даден отбор. Това е опция, където играчът прогнозира какъв ще е броят на голове, които ще вкара отбора, на който е заложил. В този случай коефициентите са високи и имате добър изглед за печалба при успех.

Опцията гол – гол – без гол. При нея ви залагате дали и двата тима ще отбележат гол в двубоя. Много интересен начин, с който можете да достигнете до по-голям коефициент и печалба.

Познаване на първия и последния гол. Давате прогноза кои от отборите ще вкарат първи и последен гол. Повечето качествени букмейкърски къщи имат и тази екстра, която със сигурност ще се хареса на множеството фенове на спортните и специално футболни залагания.

Общо ъглови удари – това е същото като „общ брой голове“ само, че познавате броят на корнерите в двубоя. Обикновено това е доста трудно, но пък със сигурност доходоносно.
Повече ъглови удари в мача – тук познавате кой от двата тима ще бие повече ъглови удари. Тук има вариант за добавяне на азиатски хендикап или хендикап за определената среща.

Голмайстор на мача – можете да заложите дали някой футболист ще отбележи гол в срещата. Вие може да направите залог дали въобще ще отбележи гола, а също дали попадението ще бъде първо или последно. Много привърженици на залозите се възползват от тази опция.

Други Видове Залози
Разбира се, съществуват и още много видове залози като например познаване на броя картони за даден мач. Кой първо ще получи картон, кой от отборите ще спечели на нула или кой ще вкара голове и през двете части на мача. Редом с това имате достъп до залагания на това кой ще пропусне да отбележи дузпа или да си вкара автогол.

Една отлична възможност за познавачите, е да отгатнат кой ще стане шампион или носител на купата в първенствата и турнирите. Тук коефициентите са чудесни, тъй че ако сте познавач на футбола, не се колебайте да се възползвате от предложението за прогнозиране на победителите.