Лудогорец – Локомотив Пловдив

Съботният следобед ни предлага интензивна програма, състояща се от три български двубоя. В епицентъра на събитията е срещата на върха, противопоставяща лидера Лудогорец и временния му подгласник Локомотив (Пловдив).

“Смърфовете” са безспорната сензация на сезона, след като спечелиха 11 от изминалите 16 мача в шампионата. Представят се на невероятно ниво за родните стандарти, особено в атакуващ план. Формата на Митко Илиев и мощната подкрепа, която му оказват неговите съотборници, са в основата на положителните резултати. Освен че се намира на втора позиция в текущото подреждане, Локомотив е лидер в класацията за най-резултатно нападение със своите 37 попадения.

Предстои им обаче трудно гостуване на “Лудогорец Арена”, където се изисква максимално себераздаване. Разградчани се еднолични водачи в класирането, а впечатление прави стабилността им в отбранителната линия. Едва 5 допуснати гола, само 1 на собствен терен, което може и да всее смут в най-ефективната атака у нас.

Кадровите проблеми пред Генчев и Акрапович са сведени до минимум, което предвещава максимално интересно съперничество. Ставките на букмейкърските къщи сочат към доминация на домакините, но “черно-белите” идват с ясната нагласа да препънат осемкратния шампион на България.

Противно на логиката, че в България преобладават нискорезултатните мачове, ще предпочета маркета гол/гол. Коефициентът е повече от удовлетворяващ, възможностите на гостите са налице, което придава нужната стойност на избраната селекция. Първият двубой между двата отбора завърши при равенство 1:1, което изглежда постижимо и в идния сблъсък.

Прогноза: гол/гол