Евертън – Арсенал

Предколедният кръг във Висшата лига стартира с двубой на Гудисън Парк между съставите на Евертън и Арсенал. Стари познайници, чиито мачове са придружени от значително количество голове. Надявам се, че тенденцията ще бъде продължена в съботния следобед.

Основната тема, касаеща привържениците на карамелите, е кой ще наследи треньорския пост. Най-дискутираното име е това на Анчелоти, тъй като италианският специалист пристигна за преговори в Ливърпул. Преди да се стигне до подпис обаче, Евертън има важна задача срещу лъкатушещия се Арсенал. Домакините се нуждаят от ценни точки, за да се отдалечат на прилична дистанция от опасната зона.

Крайно незадоволително бе представянето на топчиите през есента. И в техния лагер се стигна до смяна на треньора, след като Унай Емери бе уволнен, а за временен наставник ръководството избра Люнгберг. В последната седмица се тиражираше името на Артета за евентуален дългосрочен мениджър.

Споменавам тези странични фактори, тъй като онагледяват лошото състояние на двата клуба. Проблемите се дължат най-вече на играта в дефанзивен план, затова очаквам предстоящият двубой да ни донесе по-висока резултатност.

Предполагам, че размяната на попадения ще бъде лесно изпълнима, дори очаквам да се случи през първата част. Winbet ни предлага ставка 1.50 за събитието, което не изглежда особено привлекателно, но вероятността за изпълнение е огромна.

Прогноза: Гол/Гол @1.50 Winbet