Ливърпул – Шефилд Юнайтед 02.01.2020

Походът на Ливърпул към шампионското отличие продължава с двубой срещу новака Шефилд Юнайтед. Домакините са окупирали еднолично първата позиция и ще излязат за пореден триумф, който да им осигури още по-голям аванс пред преследвачите. Ще окажат ли съпротивата “остриетата” или възпитаниците на Юрген Клоп ще завоюват 19-а победа в първенството, ще научим на 2-ри януари от 22:00 часа.

Въпреки натоварения декемврийски график, Ливърпул се справи. Тимът от Мърсисайд завоюва жизненоважни шампионатни победи, пратили го на 13 пункта пред Лестър и на 14 от Манчестър Сити. Дори “червените” разполагат с мач в запас, което на 99% подсигурява титлата им през настоящата кампания.

Но резултатите не са единственият фактор, който прави впечатление. “Мърсисайдци” практикуват атрактивен футбол, на моменти резултатен, което им донесе званието “най-добър отбор за 2019 г.”. Разбира се, това е неофициално призвание, прокрадващо се сред привържениците, но съм склонен да се съглася с него. Като неутрален фен, заставам твърдо срещу упреците на определени експерти, смятащи, че системата ВАР е основният помощник на Ливърпул.

Отклоних се от конкретния сблъсък, но той няма какво толкова да се анализира. Домакините са фаворизирани от Efbet и останалите сайтове за залози, докато Шефилд ще разчита на късмет и дълбока защита. Но неведнъж през сезона “остриетата” затрудниха водещите отбори, нищо чудно това да се случи и в идния мач. Може би гостите ще стигнат до ответно попадение, затова моята прогноза за мача е над 2,5 гола. Един резонен залог, оказал се успешен в 80% от домакинствата на Ливърпул през кампанията.

Прогноза: Над 2,5 гола @1.63 Efbet