Шахтьор Донецк – Аталанта 11.12.2019

Вторият отбор, който ще продължи от група “C”, остава неизяснен до последния кръг. Три тима са се вкопчили в битка за класиране на елиминациите, като два от тях ще се срещнат в директно съперничество. Шахтьор приема Аталанта в търсене на положителен резултат, който да реши окончателно кой ще е поредния осминафиналист.

Украинският състав заема второто място към настоящия момент, като разполага с актив от 6 пункта. Единствената им победа на чужд терен бе постигната именно срещу Аталанта, когато Шахтьор спечели с 1:2. С почуда възприемам статистиката на домакините, чиито мачове са доста резултатни. Цели 18 гола бяха реализирани в изминалите им 5 срещи, като 10 паднаха в тяхната врата.

Още по-разколебана изглежда дефанзивната линия на бергамаските”, която получи главоломната сума от 12 попадения. Всъщност Аталанта бе считана за тотален аутсайдер след първите мачове в групата, но след това оформи равен срещу Манчестър Сити и победи Динамо Загреб, с което събра актив от 4 точки и остана в играта.

Винаги съм считал ключовите и жизненоважни двубои, от които зависи разпределението на крайните позиции, като сигурен източник на печеливш ъндър. С оглед на ефективността от двата състава обаче ще променя възгледите си и ще заложа на голове в двете врати. Winbet ни осигурява скромния коефициент от 1,51, който може да комбинирате с останалите ни прогнози за Шампионска лига.

Прогноза: Гол/Гол @ 1,51 Winbet