Efbet стана спонсор на още един голям футболен отбор

Българската компания за хазартни игри Efbet добави още един клуб към широкото си портфолио от спонсорирани отбори.

Хазартният оператор и 4-кратният шампион на България Локомотив (София) подписаха сделка за спонсорство, която бе оповестена на специална пресконференция в “Пресклуб България“. На пресконференцията присъстваха Иван Василев, собственик и президент на футболния клуб, Бойчо Величков, изпълнителен директор на “Железничарите“, както и Емил Кънев, маргетинг мениджър на Efbet.

Първоначалната продължителност на спонсорската сделка е 15 месеца, тоест до края на следващия сезон, но има и опцията за удължаване.

Най-голямата родна фирма за спортни залагания ще подпомага намиращият се в момента във Втора лига Локомотив както с финансови средства, така и с ремонтни дейности на стадиона в квартал “Надежда“. Собственикът заяви, че стадионът се нуждае от реновиране на централната трибуна и подновяване на осветлението.

Той също така сподели задоволството си от съвместната работа с букмейкърската къща и изрази надеждите си, че с финансовата помощ на компанията ще могат да се борят за промоция в Първа лига. В момента, “Железничарите“ се движат на трето място във втория ни ешалон, но целта пред футболистите на Младен Додич е да се преборят за първата позиция в класирането и така да си гарантират квота в елита. Ако столичният клуб успее да изпълни целта си, той ще получи специален бонус от букмейкъра. След това, ако след евентуалното си завръщане в елита “Червено-черните“ завоюват и място в Европа, Ефбет ще ги възнагради с още един бонус.

Договорът с Локомотив (София) е поредната инициатива на Efbet в помощ на българския спорт. Това е може би единствената хазартна фирма в света, която е спонсор на над 50 процента от футболните отбори в първата дивизия на страната. Левски, Ботев, Локомотив Пловдив, Витоша, Верея, Дунав, Берое и Септември – това са осемте отбора от Първа професионална лига, които се развиват благодарение на финансовата помощ от букмейкъра. Наред с елитните отбори, той е спонсор още и на десетки клубове от ниските дивизии, както и на не малко отбори в други спортове като волейбола и баскетбола.

Ефбет е първият от всички български онлайн букмейкъри. Създаден през 2006 г., днес той е онлайн букмейкър номер едно в страната, а в същото време ръководи и една от най-големите казино вериги у нас. Голяма част от българите предпочитат да залагат в Efbet заради бонусите на компанията и лидерските коефициенти, а успешният бизнес модел и огромният оборот позволява на хазартната компания да спонсорира толкова много спортове и отбори.