BetFair

Betfair – най-голямата борса за залози в света и една от най-големите компании за спортни залози като цяло – е един от лицензираните оператори на българска територия.

Операторът получи лиценз за България още през 2014 г. и в момента предлага две от услугите си в българската версия:

 • Борса за залози
 • Спортни залози с фиксирани коефициенти – раздел “Спорт“

В платформата на Betfair присъстват и други хазартни игри – като например казино и покер – но за тях компанията не е взела лиценз и към момента не ги предлага в българската версия.

Самата компания е създадена през 2000 г. от двама английски предприемачи, казващи се Андрю Блек и Едуард Рей. Те решават да въведат нещо ново и напълно непознато за букмейкърската индустрия до този момент, а именно възможността да се поставят залози на спорт в “борса“, където играчите залагат едни срещу други. Тяхната идея е толкова успешна и специална, че дори печели бизнес наградата на кралицата в категория “иновации“ – най-престижната бизнес награда във Великобритания. През 2013 г., наред с борсата, операторът пусна и раздела за спортни залози с фиксирани коефициенти.

Днес, компанията има милиони клиенти по целия свят и безспорен номер едно в категорията “борси за залози“. Тя е спонсор на големи футболни отбори като Арсенал, Барселона и Ювентус и работи активно на стотици пазари в целия свят.

Ако искате по-различно бетинг изживяване от това в традиционните букмейкъри, може би Betfair ще бъде вашият отговор. Прочетете това ревю и ще знаете всичко за услугите и бонусите на компанията!

Регистрация

Акаунт в Betfair можете да си направите, ако имате навършени 18 години и попълните формуляра за регистрация, към който ще ви отведе бутона “Отвори сметка“. Формулярът за регистрация изисква от бъдещите клиенти на Бетфеър да въведат информация за:

 • Пол – По подразбиране е отбелязано “мъж“, но, разбира се, може да се промени и на “жена“
 • Име
 • Фамилия
 • Рождена дата – Съгласно българското законодателство, лицата под 18 г. нямат право да участват в хазартни игри, така че, ако нямате пълнолетие, не можете да се регистрирате в Betfair.
 • Адрес по лична карта – Както е отбелязано, въведеният адрес задължително трябва да е същия като адреса, който е записан в личната ви карта.
 • Селище/Град
 • Пощенски код
 • Мобилен номер
 • Националност
 • Тип ИД – Трябва да въведете по ваш избор вашето ЕГН, номерът в НАП или Булстат номера
 • Имейл – Задължително въведете реалния си имейл адрес, защото няма да можете да активирате акаунта си без него
 • Парола
 • Скрит въпрос – Той може да бъде “Малкото име на баща ви“, “Малкото име на майка ви“, “Първото ви училище“ или “Моминското име на майка ви“
 • Валута – Българските играчи могат да залагат единствено в евро, така че това поле е фиксирано и не може да се променя (българският лев не може да се използва за залозите в този сайт)
 • Промо код – Операторът предлага избор от два различни бонуса за нов клиент в раздел “Спорт“ и в това поле трябва да въведете промоционалния код на бонуса, който сте избрали. Повече за тези бонуси ще прочетете малко по-надолу в това ревю.

Регистрацията си ще завършите, когато отворите изпратеното от Betfair писмо на вашата електронна поща и влезете в линка за активация на акаунта.

Верификация на сметката

След създаването на сметка и депозирането на средства ще можете да започнете да залагате и да използвате всички услуги и функции на букмейкъра, но преди да извършите първото си теглене от сайта се изисква да потвърдите вашата самоличност чрез процедурата по верификация на сметката.

Процедурата представлява просто изпращане на снимка на вашата лична карта.

За да извършите верифицирането, влезте в “Моята сметка“ -> “Моята Betfair сметка“ -> “Потвърдете вашата самоличност“. В тази страница ще ви бъдат показани и данните, въведени при регистрацията. Ако има някакви несъответствия в тях спрямо данните от личната ви карта, можете да ги промените и чак след това да изпратите снимката

Депозиране и теглене

Залози с реални пари ще можете да правите тогава, когато направите първия си депозит по сметката, а това става от бутона “Депозиране на средства“ в горния десен край на уебсайта на Betfair.

Минималната сума за депозитите е само €6, като тя важи за депозитите с кредитни и дебитни карти Visa и MasterCard (компанията не работи с карти Maestro).

Ако предпочитате да направите депозит като използвате интернет платформите тип електронен портфейл като Skrill и Epay.bg, минималната сума на преводите към сайта ще бъде €10.

€15 пък е минимумът за депозит, направен по банков път.

За нито една транзакция от и към сайта няма да ви бъде взета никаква такса. Като изключим банковите преводи, всички останали депозити ще пристигнат по сметката ви незабавно в момента, в който ги направите.

За да направите теглене от вашата Betfair сметка към външно разплащателно средство, трябва да влезете в “Моята сметка“ -> “Теглене от Betfair“.

Всеки един от методите, които споменахме при депозитите, може със същия успех да бъде използван и за правене на изходящи трансфери от сайта. Единственото ограничение е, че трябва да направите изходящ трансфер към разплащателното средство, с което сте депозирали, със сума равна на депозита. Тоест, ако депозирате 50 лв. чрез Skrill, поне 50 лв. трябва да изтеглите чрез Skrill. Останалите пари, които сте спечелили допълнително със залозите си, можете да ги теглите по какъвто начин си искате. Естествено, ако сте депозирали 50 лв., но 20 от тях сте изгубили и сега искате да изтеглите останалата сума от 30 лв., няма да имате никакъв проблем.

Бонуси

Бонуси за нови клиенти

Всеки един нов клиент на Betfair може да вземе цели два депозитни бонуса- един бонус за “Спортна борса“ и един бонус за “Спорт“. Това е едно от предимствата за играчите по отношение на това, че сайтът работи паралелно с две услуги – борса и фиксирани коефициенти.

Бонуси за нови клиенти в раздел “Спорт“

На един бонус в раздел “Спорт“ имате право, като тук имате избор от две възможности.

Едната се нарича “Бонус Спорт до €100“. Правилата на тази промоция са, че ще получавате по €10 всеки път (в рамките на общо 10 пъти), когато имате приключени 5 приключени залога със сума на залога поне €5 при всеки.

ZBBF01“ е промоционалният код, който трябва да въведете при регистрацията си, ако изберете тази промоция.

Другата опция се нарича “Залог €20, Бонус €20“. Името й говори достатъчно за правилата на промоцията – €20 бонус ще ви бъде предоставен в момента, в който направите един залог на стойност поне €20.

ZSKACC“ e промо кодът и на тази оферта.

Бонусите и при двете опции са във вид на безплатен залог.

Бонус за нови клиенти в раздел “Спортна борса“

Паралелно с избрания бонус в “Спорт“, “Спортна борса“ също ще ви зарадва с оферта за нови играчи, която е с изключително прости правила:

Правите залог за поне €20 в борсата. Ако залогът не сполучи, получавате възстановяване на сумата до €20.

Тоест, ефективно получавате гаранция за абсолютно безрисков залог.

Други бонуси

Други бонуси в раздел “Спорт“

 • 10 седмичен бонус – €10 имате право да получавате по веднъж на всяка седмица, ако в рамките на нейните 7 дни натрупате €25 в акумулаторни залози с поне 4 селекции.
 • 25 на тенис комбинации – 100% възстановяване на сумата на залога до €25 ще вземете, ако поставите тенис фиш с най-малко 4 селекции и познаете 3 от тях.
 • 25 компенсация при драматично загубен баскетболен залог – също на стопроцентово възстановяване на сумата на залога до €25 имате право, ако имате поставен сингъл баскетболен залог на НБА, Евролига или ACB и загубите залога, след като вашият отбор е водил до 3-ата четвърт.

Други бонуси в раздел “Спортна борса“

 • 10 безрисков залог “Срещу“ – Заедно с безрисковия залог за нови клиенти в борсата, вие ще получите и €10 безрисков залог на пазар “Срещу“.
 • 2% комисионна за залози на Първа Професионална лига до 31 май 2018 г. – както ще прочетете по-долу, стандартната комисионна за залозите в борсата е 6,5%. На залозите на български футбол до 31 май 2018 г. обаче ще се възползвате от само 2% комисионна.

Борса за залози

Борсата за залози на Betfair – това, с което компанията стана световно известна в началото на века – е предпочитано място за поставяне на залози заради много по-високите си коефициенти и повечето възможности за залози.

За разлика от начина на опериране на обикновените букмейкърски къщи, където операторът влага в коефициентите си марж на печалба, така че ако поставите залог на всички възможни изходи на даден пазар със сигурност да реализирате загуба , то при Betfair Спортна борса такъв марж не съществува и коефициентите са напълно справедливи.

Компанията печели единствено от комисионна, с която облага само печелившите залози. Началната комисионна за България е фиксирана на 6,5%, като базата за нейното определяне е само нетната печалба от пазара.

Пример: Ако имате залог за 10 лв. в борсата при коефициент 1.20, вие ще получите 12 лв., но от тях нетната печалба е само 2 лв. Комисионната ще се начисли върху тези 2 лв. и ще бъде само 0,13 лв.

Правим и уточнението, че Betfair предлага отстъпки от комисионната, които се получават при натрупването на определен оборот в залози, като отстъпката достига до 60%.

Според данните на компанията (а и на независими източници), нивото на коефициентите в борсата е с до 20 процента по-добро от същото при обикновените букмейкърски къщи. Именно това прави борсата толкова примамливо място за залози.

Другият силен коз на залозите в борсата са т.нар. “Срещу“ залози, чрез които можете да залагате против сбъдването на даден залог.

Какво означава това? Всички знаем, че в обикновените букмейкъри имаме списък с пазари и възможности за залог, за чието сбъдване можем да заложим. Например, можем да заложим за световна титла на Бразилия или за точен резултат 2-1 в предстоящия мач на Барселона. В Betfair, освен тези “За“ залози, можем да поставяме и “Срещу“ залози на същите пазари. Тоест, “Срещу“ залогът ни на пазара за точен резултат 2-1 ще бъде успешен при всеки резултат, различен 2-1. Същото е и със “Срещу“ залога за световна титла на Бразилия – той ще спечели, ако Бразилия НЕ спечели Мондиала.

“Срещу“ залозите отварят вратите за много повече възможни бетинг стратегии, от които всички професионални залагащи се възползват.

Комбинацията между повечето възможности за залози и по-добрите коефициенти правят Betfair Спортна Борса място, където всеки един сериозен любител на спортните залагания трябва да има регистрация.

Спортни залози с фиксирани коефициенти

През 2013 г., клиентите на Betfair получиха достъп и до раздел със спортни залози с фиксирани коефициенти, който в България е достъпен от раздела “Спорт“.

Причината за създаването на такъв раздел се крие в единствения недостатък на борсата – тъй като в нея клиентите поставят залози помежду си, когато няма клиент, срещу когото да противопоставите прогнозите си за даден пазар, то в такъв случай няма как да поставите залог.

При големите пазари такъв проблем не съществува, защото в тях ликвидността е огромна – всеки ден има пазари с достигнат оборот от десетки милиони евро, но понякога при някои не толкова популярни пазари се случва да няма срещу кого да заложите парите си.

В такива случаи можете да използвате раздел “Спорт“, където ще заложите срещу букмейкъра.

Раздел “Спорт“ е не по-лош от другите букмейкърски къщи. Той предлага много спортове, много залози и прилични коефициенти. Все пак ви препоръчваме на по-големите пазари да поставяте залозите си в борсата, тъй като там ще можете да се надявате на по-добра евентуална печалба при успех.

Мобилни залози

Всичко на платформата на Betfair може да се прави и от мобилни устройства, като това може да стане както от мобилните апликации за Андроид и iOS, така и от специализираната мобилна версия на оператора, която може да се ползва директно от браузъра.

Интересното е, че от компанията са решили да разделят двете си услуги – “Спорт“ и “Спортна борса“ в две отделни приложения – такъв е случаят и при Android, и при iOS. За някои играчи това изглежда по-скоро като лошо решение и затруднение, но всичко е въпрос на вкус.

Ако все пак не желаете да ползвате апликациите, браузърната мобилната версия ще ви предложи почти същите възможности.

Иначе, апликациите за iOS могат да бъдат изтеглени от App Store, а тези за Андроид – с линк за сваляне от мобилната версия.

Поддръжка на клиентите

На повече от достойно ниво е и услугата за поддръжка на клиентите.

Тя е достъпна от раздел “Помощ(до логото на Бетфеър) и съдържа над 220 въпроси и отговори на различни въпроси, които могат да възникнат по време на играта ви. Има и изградена търсачка, от която можете да потърсите въпроси и отговори на точно определена тема.

Ако не откриете необходимата информация в помощните теми, натиснете върху “Свържете се с нас“ и изберете един от трите метода за връзка със служител на компанията, а именно чат на живо, телефон, имейл.

Всички сайтове за спорт и казино

WinBet

200% Начален бонус до 200 лева за спортни залози

Към момента WinBet е най-предпочитания сайт за спортни залози и онлайн казино в България. Букмейкъра предлага и топ бонуси...

Efbet

100% начален бонус до 210 лева за всеки нов играч

1xBet

100% Бонус за първи депозит до 200 лева за спортни залози

Регистрирайте се в 1xBet и получете 100% бонус за първи депозит на сума до 200 BGN!

Palms Bet

Начален бонус 300% до 30 лева за спортни залози

BetWinner

100% бонус за всяка нова регистрация до 200 лева

100% бонус за нови играчи до 200 евро

Играй сега Играй сега